Posilovna Haken

Na posilování se lze dívat z více rovin. První pohled je čistě rekreační, kde je cílem jen dobrý pocit, zlepšení fyzické kondice nebo připravit své tělo „do plavek“. Druhá rovina pohledu je již ryze sportovní (kulturistická), kde je cvičení rozdělení dle svalových skupin a je nutná odpovídající strava a odpočinek. Třetí rovinou je již vrcholná kulturistika, která vyžaduje vícefázové tréninky.

Pro děti do 15 let je posilování nevhodné a doporučuje se věnovat raději gymnastickým cvičením. Ostatní věkové skupiny mohou posilovat bez omezení, ale obsah cvičení by měli vždy probrat s instruktorem. Instruktor doporučí posilovací techniky, správné pořadí cviků, počet opakování i správný průběh dýchání a provedení daného cviku. V poslední době a také kvůli epidemii COVID-19 se značně rozšířilo posilování s vlastní vahou těla, kardio cvičení a také různé formy kruhových tréninků. V posilovně najdete mimo posilovacího železa také posilovací stroje, které zvyšují bezpečnost a také pomohou se správným provedením daného cviku. Mládež do 15 let bez dozoru dospělé osoby nemůže cvičit s nářadím posilovny. Všichni návštěvníci se zaplacením vstupného zavazuji řídit pravidly uvedenými v provozním řádu a pokyny instruktorů.

Instruktoři: Martin Macek – tel. 737 425 376

Termín:   Po-Pá 15:30 – 18:00 hodin

Místo: sportovní hala

Poplatek za cvičení: 60 Kč bez časového omezení (je možné nakoupit permanentku)

V případě, že budete mít zájem o cvičení v jiném termínu, tak kontaktujte Ondřeje Zykmunda (zástupce ředitele ZŠ) – tel. 775 243 635, který má na starosti pronájem mimo uvedené otevírací hodiny posilovny.

SPORT Javorník, z. s.
ul. Míru 482
79070 Javorník
email: info@sportjavornik.cz

IČO: 03916341
www.sportjavornik.cz